Hoofdkussens | De Matrassengigant Aalst

Hoofdkussens

Hoofdkussens voor een goede nachtrust

Het hoofdkussen maakt deel uit van het slaapsysteem. Het dient ervoor om de cervikale wervelzuil te ondersteunen. De schouder- en nekstreek zijn een erg gevoelig lichaamsdeel en veroorzaken vaak spierspanningen en discuslijden. Gevolgen hierbij zijn hoofdpijn, tintelingen in de handen of een stijfheidgevoel in de nekstreek. Nekklachten verergeren vaak gedurende de nacht. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat het hoofdkussen niet conform is met de constitutie van de cervikale wervelzuil.

Een goed hoofdkussen geeft een zachte en continue ondersteuning van zowel de nek als het hoofd.
Dit zowel in ruglig als in zijlig. De steun mag niet enkel ter hoogte van de nekwervels plaatsvinden. Dit verhoogt de neklordose, wat erg nadelig kan zijn voor arthrosepatiënten. De keuze van hoofdkussen hangt af van de constitutie van de slaper. Uw lichaamsbouw, gewicht en persoonlijke voorkeur spelen hierin mee.

Een goed hoofdkussen dient er voor te zorgen dat de nek en het hoofd zodanig ondersteund worden dat er een rechte lijn ontstaat in de ruggegraat ter hoogte van de nekwervels. De dikte van de nekrol en de ondersteunende eigenschappen van het materiaal zijn dus van belang.

Wij beschikken over een 25-tal verschillende hoofdkussens die verschillen naar dikte van de nekrol en het materiaal waaruit ze zijn vervaardigd: natuurlatex of rubberlatex, slaapbolletjes, visco-elastisch materiaal, dons, ...). Welk kussen voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van de lengte van uw nek en de breedte van uw schouders en het gevoel goed te liggen.

Bezoek onze winkel en test uit welke kussen voor u het meest geschikt is. En uiteraard kan u er op de hulp rekenen van onze slaapadviseur!